دائودِه جینگ: اسرار و تأویلات

پژوهشکده حکمت معاصر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی  برگزار می کند:

کارگاه آموزشی : دائودِه جینگ: اسرار و تأویلات

دکتر اسماعیل رادپور

(پژوهشگر موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران)

دائودِه جینگ (دفتر حقّ و راستی) اثر لائودْزی حکیم فرهمند چین باستان، متنی است یکسره عرفانی با زبان و بیانی رمزی، اسرارآمیز و تأویل‌پذیر. از این رو، بر این کتاب موجز پنج‌هزار کلمه‌ای بیش از هفتصد شرح در سنّت حکمی شرق دور نوشته شده است. بعضی از این شروح بیشتر به کاوش در معانی الفاظ پرداخته و تکیه بر متون کهن و روایات کرده و کمتر به اعماق اسرار و معانی رسوخ کرده‌اند و بعضی همچون تعلیقات بای یِوچّان (عارف بزرگ کیمیای درون، قرن سیزدهم م‍.) تماماً تأویلی، اشاری و باطنی است. برخلاف آنچه ممکن است ناآشنایان با اشارات باطنی تصوّر کنند، تأویل سنّتی نصوص مقدّس سازوکاری فردی و ذهنی ندارد، بلکه در مطابقت با مبادی مابعدالطبیعی، به‌راستی فوق فردی و عینی است و ضوابط مختصّ به خود را دارد.

در این دوره، نخست به عرفان و حکمت در چین باستان خواهیم پرداخت که زمینۀ ظهور لائودْزی و پیدایش کتاب دائودِه جینگ است. سپس، به کمک سنّت دائویی که وارث تعالیم لائودْزی قلمداد تواند شد، خواهیم کوشید که از غوامض رموز این نامۀ کهن گره بگشاییم و از تأویلات عرفای بزرگ این سنّت بر اسرار دائو و دِه آگهی یابیم. توجّه ما در این دوره بیشتر معطوف خواهد بود بر شروح هِه‌شّانگ گُنگ، یان دْزوئِن، گِه شِوئِن، وانگ بی، جّانگ لُو، بای یِوچّان، لی دائوچِّوئِن و لیو یی‌مینگ بر دائودِه جینگ، به‌ویژه بر بندهای یک، سه، چهار، چهارده، پانزده، بیست و پنج، بیست و هشت، سی و هفت و چهل و دو.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی:
- عرفان، فلسفه و حکمت در چین باستان؛
- ساختار و محتوای دائودِه جینگ؛
- شناخت شروح دائودِه جینگ و انواع روش‌های تفسیری؛
- تمثیلات و رموز در دائودِه جینگ؛
- بررسی مفاهیم عمدۀ دائویی در شروح دائودِه جینگ.

با هدف افزایش دانش نظری آشنایی با سنّت حکمی و عرفانی چین باستان، مطالعۀ دائودِه جینگ همراه با شروح نخستین آن و آشنایی با روش شارحان سنّتی چین در تأویل.

شرکت در این دوره برای دانشجویان رشتۀ ادیان و عرفان و فلسفه و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روزهای یکشنبه، ساعت 16 تا 18      تاریخ: 18 آبان ماه 1399

هزینه این دوره: 4/500/000 ریال

هزینه ثبت نام (با تخفیف ویژه بخاطر شرایط اجتماعی): 3/200/000 ریال _ با تخفیف: 2/500/000ریال _ دانشجویان پژوهشگاه: 1/500/000 ریال

برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام Mata.ihcs.ac.ir