فلسفه دین در پیشگفتار (Vorrede) پدیدارشناسی روح هگل، قرائت و تفسیر متن آلمانی (بندهای ۴۸ تا ۷۲)

گروه فلسفه دین پژوهشکده حکمت معاصر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

درسگفتار :فلسفه دین در پیشگفتار (Vorrede) پدیدارشناسی روح هگل،

قرائت و تفسیر متن آلمانی

(بندهای 48 تا 72)

دکتر مهدی اصفهانی

(عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)

پدیدار شناسی روح هگل یکی از نقاط اوج ایده آلیسم آلمانی و از پیچیده ترین متون کل تاریخ فلسفه است. معروف است که پیشگفتار این اثر چنان دشوار است که باید پس از پایان کتاب خوانده شود. شگفت آن که این مقدمه مملو از اشارات الهیاتی به معنای عقلانی است که هگل در سر می‌پروراند.  او به روشنی الگوی الهیاتی که حاصل فلسفه ارائه شده در پدیدارشناسی روح است را با مدل های رایج در فلسفه و عرفان مسیحی مقایسه می‌کند، ارزیابی‌ای که برای روزگار معاصر ما در ایران بسیار مغتنم است.

با توجه به این که این دروس در ادامه دروس دو ترم گذشته ارائه می شود در چهار جلسه نخست خلاصه ای از اهم موضوعات طرح شده سپس در 16 جلسه آینده متن آلمانی بندهای 48 تا 72، سطر به سطر ترجمه و تفسیر شده به لوازم بحث از منظر فلسفه دین پرداخته خواهد شد.

در هر جلسه در حدود یک صفحه از متن پیشگفتار ترجمه و تفسیر می شود

با هدف افزایش دانش نظری پدیدارشناسی روح در ارتباط با فلسفه دین

و ارتقای مهارت عملی بر توان ترجمه و تفسیر متون فلسفی از زبان اصلی (آلمانی)

شرکت در این دوره برای پژوهشگران فلسفه دین، فلسفه هگل، ایده آلیسم آلمانی، فلسفه و عرفان تطبیقی، فلسفه به زبان آلمانی و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

مدت زمان دوره : 40 ساعت ( 20 جلسه 2 ساعته )20روز

زمان برگزاری: روزهای چهارشنبه، ساعت 15 تا 17      تاریخ: 9 مهرماه 1399

هزینه این دوره: 7/500/000 ریال

هزینه ثبت نام (با تخفیف ویژه بخاطر شرایط اجتماعی): 1/500/000 ریال _ با تخفیف: 1/000/000 ریال _ دانشجویان پژوهشگاه: 600/000 ریال