تاریخ شفاهی و کارآفرینی

پژوهشکده تاریخ ایران پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری انجمن ایرانی تاریخ برگزار می کند:

کارگاه آموزشی تاریخ شفاهی و کارآفرینی

دکتر فائزه توکلی، دکتر ابوالفضل حسن آبادی، دکتر مهدی ابوالحسنی

تاریخ شفاهی در نقش مکمل تاریخ نگاری معاصر، بسیاری از ابعاد وجودی انسان و روابط انسانی را که با ابزار کمی شناسایی نمی شود در نظر گرفته و با روش تحقیق کیفی با توجه به تجربیات انسانها می‌کوشد این ابعاد را از دیدگاه افرادی که موضوع و واقعه ای را تجربه کرده‌اند ضبط و ثبت نماید. در ضرورت موضوع تاریخ شفاهی باید گفت بیش از چند دهه از عمر آن در جهان و ایران می گذرد و مهمترین تحقیق در تاریخنگاری مدرن بشمار می‌رود. حوزه تحقیقی تاریخ شفاهی در زمینه نهادهای اجتماعی و علمی و  مستند سازی سازمانها و احزاب و کارخانه ها و بانکها و ..... شمولیت وسیع و گسترده دارد و در واکاوی تحولات معاصر بعد از انقلاب اسلامی در حرکت رو به جلوی کشور اطلاعات مهمی را در اختیار پژوهشگران می گذارد.

در این کارگاه از نتایج پیوند تاریخ شفاهی و کارآفرینی، در خلق و اجرای ایده‌های  تاریخی جدید در موضوع یابی تاریخ شفاهی و ثبت تاریخ شفاهی اقشاری که تاکنون تاریخدانان در حوزه تاریخ اجتماعی و اقتصادی کمتر به آن پرداخته اند مانند زنان و کارگران و ..... تکیه می شود. البته ایده‌های تازه همیشه با شک و تردید همراه‌اند چنانکه تاکنون در دانشگاهها کمتر به این ایده های روزآمد پرداخته شده است.

همچنین  ثبت و ضبط خاطرات تاریخ شفاهی با مستند سازی روایی افرادی که در کنش های سیاسی اجتماعی فرهنگی شرکت  مستقیم داشته اند به خصوص در مورد نهادها و سازمانها و احزاب و بانکها و سایر مراکز اجتماعی اقتصادی  که موجب توانمند شدن و اشتغال فرا دولتی زنان و جوانان و فارغ التحصیلان  خواهد شد.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی:

تاریخ شفاهی و کارآفرینی

تاریخ شفاهی و روش شناسی با تکیه بر کارآفرینی زنان

موضوع یابی و موضوع شناسی در تاریخ شفاهی

با هدف افزایش دانش نظری درباره پیوند تاریخ شفاهی بعنوان رویکردی نو در پژوهشهای تاریخنگاری با کارآفرینی

و ارتقای مهارت عملی انواع مصاحبه های ساختار یافته و نیمه ساختاریافته و تکنیک های مصاحبه

آموزش علمی و نظری همراه با تمرین عملی و کارگاهی

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه شنبه، ساعت10 تا 12      تاریخ: 15،16و 17 تیرماه  1399

هزینه این دوره: 2/500/000 ریال

هزینه ثبت نام (با تخفیف ویژه بخاطر شرایط اجتماعی): 1/500/000 ریال _ با تخفیف: 1/200/000ریال _ دانشجویان پژوهشگاه: 600/000 ریال

برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام Mata.ihcs.ac.ir