عقلانیت در روایتی زنانه (گفتمان غربی)

پژوهشکده حکمت معاصر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری پژوهشکده غرب‌شناسی و علم پژوهی و گروه پژوهشی مطالعات زنان برگزار می کند:

درسگفتار : عقلانیت در روایتی زنانه (گفتمان غربی)

دکتر مریم صانع‌پور

عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

در اسطوره‌ها و نیز در فلسفه یونان باستان زنان مظهر غرایز معرفی شده‌اند. این دیدگاه تا دوره روشنگری ادامه یافته چنانکه کانت مردانگی را مترادف با عقلانیت،و زنانگی را مترادف با احساسات معرفی کرد.این نگاه مردسالارانه موجب شده تا عقلانیت تمدن‌ساز مدرن در حوزه‌های اجتماعی مانند سیاست، اقتصاد،و فرهنگ از حضور مادرانه زنان محروم شود. در سالهای اخیر امّا نظریه‌پردازان زنانه‌نگر، عقلانیت غربی را مورد بازاندیشی قرار داده‌اند و به نتایجی رسیده‌اند که می‌تواند مبنای شکل‌گیری عقلانیتی مهرورزانه باشد تا هیچ انسانی به بهانه جنسیت، فرعی و حاشیه‌ای تلقی نشود و مورد تبعیض و ستم قرار نگیرد.

نسبت عقل و جنسیت در نگاه اسطوره‌پردازان و فیلسوفان یونان باستان

عقلانیت غربی در بوته نقد

عقل در فلسفه‌های فمینیستی

مقایسه فیلسوفان فمینیست با پسامدرن‌ها در مورد نقادی عقل مدرن

نقد عقل مذکر توسط فمینیست‌ها

عقلانیت و زنانگی در فلسفه‌های فمینیستی

راهکارهای فیلسوفان فمینیست‌ برای پایان بخشی به ماجرای عقل مذکر

مردسالاریِ عقلانیت دینی و نظریه‌های دینی فیلسوفان فمینیست

با هدف افزایش دانش نظری در مورد مسائل عقل مذکر در فلسفه غرب، نقد عقل مدرن در نظریه‌های پسامدرن، معرفت‌شناسی فمینیستی، نقادی فلسفه دین مردسالارانه

شرکت در این دوره برای دانشجویان فلسفه و پژوهشگران مباحث نظری زنانه نگر و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روز یکشنبه ها، ساعت 9 تا 12       تاریخ: 29 دی ماه 1398

هزینه ثبت نام: 800/000 ریال _ با تخفیف: 600/000 ریال _ دانشجویان پژوهشگاه: 300/000 ریال

sapp.ir/tamihcs

مرکز آموزش های آزاد تخصصی علوم انسانی