تاریخ مفهوم از نظریه تا کاربرد

گروه پژوهشی تاریخ سیاسی پژوهشکده تاریخ با همکاری پژوهشکده دانشنامه‌نگاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی تاریخ مفهوم از نظریه تا کاربرد

دکتر احمد پاکتچی

عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

تاریخ مفهوم حوزه‌ای از پژوهش تاریخی است که با برخی حوزه‌های دیگر علوم انسانی، به خصوص فلسفی همپوشی و همکاری دارد و در سطح جهانی، پیشینه آن به حدود دو سده می‌رسد؛ با‌این‌همه در فضای کشور هنوز تاریخ مفهوم به‌خوبی جایگاه شایسته خود را به دست نیاورده است. با وجود آن که در دو دهه گذشته، مواردی ارزشمند از کاربست تاریخ مفهوم در فضای مطالعات تاریخی، فلسفی و دینی در ایران دیده می‌شود،ولی در مبانی نظری و روش‌شناسی هنوز آن‌گونه که شاید معرفی و کاوش صورت نگرفته و این دوره کارگاهی در راستای پاسخگویی به همین نیاز طراحی شده است.

چیستی تاریخ مفهوم، گذاری بر پیشینه و نسبت آن با حوزه‌های مطالعاتی همپوشان یا موازی (تاریخ اندیشه، تاریخ انگاره، تاریخ ذهنیت، ...)

مبانی نظری تاریخ مفهوم

روش‌شناسی تاریخ مفهوم

مطالعه موردی منتخب

با هدف افزایش دانش نظری در مطالعات تاریخ مفهوم

و ارتقای مهارت عملی و عملیاتی در مقام اجرای روش

آموزش علمی و نظری همراه با تمرین عملی و کارگاهی

شرکت در این دوره برای پژوهشگران و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روز پنج شنبه، ساعت 9 تا 18       تاریخ: 11 مهر ماه 1398

هزینه ثبت نام: 1/500/000 ریال _ با تخفیف: 1/300/000 ریال _ دانشجویان پژوهشگاه: 600/000 ریال

برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام tam.ihcs.ac.ir

sapp.ir/tamihcs