تیزفکری در پژوهش

گروه پژوهشی فلسفه برای کودکان و نوجوانان (فبک) پژوهشکده اخلاق و تربیت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی: «تیزفکری؛ ارتقاء مهارت­های تفکر نقادانه»

دوره سوم: تیزفکری در پژوهش

دکتر حامد صفایی‌پور

دکتری فلسفه علم و فناوری

«تیزفکری در پژوهش» سومین دوره از دوره­های آموزشی «تیزفکری؛ ارتقاء مهارت‌های تفکر نقادانه» است. محتوای اصلی این دوره بر اصلی‌ترین مهارت­ها دانش‌پژوهشی نقادانه متمرکز است. مخاطب اصلی دانشجویان و به طور خاص دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا هستند که لازم است در انجام تحقیقات و نگارش مقالات تحقیقی به استانداردهای نگارش و پژوهش نقادانه توجه وافی داشته باشند. مهارت­های کلیدی مورد بحث در این دوره در سه دسته مهارت­های پژوهش و جستجو، مهارت­های نگارش دانشگاهی و مهارت­های مطالعه متمرکز خلاصه شده است.

در روز نخست، مفهوم‌شناسی تحقیق(research)، تفاوت تحقیق و جستجو(search)، انواع کتاب و نقش هر یک در تحقیق، منطق و استراتژی تحقیق، سنجه‌های ارزیابی یک اثر تحقیقی، چگونگی طبقه­بندی اطلاعات و مقدمات در یک تحقیق، رابطه تحلیل، استدلال و تحقیق و آسیب­شناسی موردی مقالات تحقیقی در ایران از مهمترین سرفصل­ها هستند.

1. تفکر پژوهشی چیست؟
    1. تفاوت search و research
    2. مفهوم شناسی طرحنامه پژوهش
    3. کلی­ترین روش­های پژوهش
    4. مهارت پژوهش کتابخانه­ای
      1. انواع کتاب و اولویت­ها در انتخاب منابع پژوهش
        1. کتاب­های درآمدگونه
        2. کتاب­های دستینه(Handbook)
        3. کتاب­های درسی
        4. کتاب­های منبع
        5. کتاب­های paperback
        6. مقاله­های مروری
        7. مقالات دانشنامه­ای
      2. اصول بیرونی در انتخاب منبع
      3. کتاب­هایی که نباید خواند

با هدف افزایش دانش نظری در حوزه شناسایی و طبقه بندی انواع تفکر، جنبه های روش شناسی آداب گفتگو، ارکان الگوی آموزشی تفکر نقادانه

ارتقای مهارت عملی به کارگیری سنجه های اندیشیدن در مقام نقد و پاسخ، ساخت و به کارگیری پرسش­های هدایتگر بحث و گفت­وگو، به کارگیری جنبه های روان شناختی؛ شناخت شناسی و روش شناسی گفتگوی ساختارمند

آموزش علمی و نظری همراه با تمرین عملی و کارگاهی

شرکت در این دوره برای دانشجویان، مربیان و معلمان، پژوهشگران حوزه تفکر نقادانه و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

زمان برگزاری: روز چهارشنبه تا پنج شنبه، ساعت 9تا 18      تاریخ: 26و27 تیرماه 1398

هزینه ثبت نام برای گروه الف: 4/400/000 ریال _ با تخفیف: 3/500/000 ریال

هزینه ثبت نام برای گروه ب: 5/500/000 ریال _ با تخفیف: 4/400/000 ریال