کاربست الگوهای فرهنگ‌شناختی در فهم نصوص دینی(ویژه کارکنان پژوهشگاه علوم انسانی و دانشگاه اصفهان)

پژوهشکده دانشنامه نگاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری دانشگاه اصفهان برگزار می کند:

کارگاه آموزشی: کاربست الگوهای فرهنگ‌شناختی در فهم نصوص دینی

دکتر احمد پاکتچی

عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

استفاده از دانش‌های گوناگون در دامنه علوم انسانی برای فهم نصوص دینی و راه جستن به سوی مطالعات میان‌رشته‌ای بین مطالعات قرآن و حدیث و شاخه‌ای از شاخه‌های علوم انسانی از رهیافت‌های جدی و کارآمد در دو دهه اخیر است و یکی از این حوزه‌های دانشی که کمتر در فضای ایران معرفی شده، حوزه فرهنگ‌شناسی است. مسئله اصلی در این دوره آموزشی آن است که الگوهای فرهنگ‌شناختی در چه زمینه‌هایی و با چه گستره‌ای می‌توانند در فهم نصوص دینی یاری‌رسان باشند و در مسیر پاسخ دادن به این پرسش، چند الگوی شاخص در باره آیات منتخب و گزیده‌ای از احادیث معصومین (ع) پیاده‌سازی خواهد شد.

الگوهای ارزشدهی طیفی و فاصله‌گذاری

الگوهای توزیع و تجمیع

با هدف افزایش دانش نظری الگوهای کارآمد در فرهنگ‌شناسی و کارآمد‌سازی آن به عنوان روش

آموزش علمی و نظری همراه با تمرین عملی و کارگاهی