سلسله کارگاه‌های آموزشی نقد داستان کارگاه دوم : نقد روانشناختی داستان

به نام خداوند جان و خرد

گروه تحقیقات میان رشته ای پژوهشکده زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

سلسله کارگاه‌های آموزشی نقد داستان

کارگاه دوم : نقد روانشناختی داستان

دکتر مریم عاملی رضایی

هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

کارگاههای نقد عملی داستان به آموزش مهارت بخشی در بهره گیری  از نظریات ادبی جدید در نقد و تحلیل ادبیات داستانی می پردازد. در این کارگاهها، کاربرد نظریه ها بر متن داستانی، با شناخت و تشریح نظریه، تبیین و تشریح اصطلاحات کلیدی، روش شناسی نقد و تطبیق نظریه بر داستان به شکل عملی انجام می شود. همچنین بخشی از بحث به کتابشناسی آثار و تحلیل نمونه های موفق مقالات و کتب در این زمینه، می پردازد. اما رویکرد محوری جلسات، نقد عملی داستان با رویکردی است که در هر کارگاه معرفی شده است.

این سلسله کارگاهها در قالب 4 کارگاه مستقل برگزار می شود:

1. کارگاه نقد جامعه شناختی داستان (آذر ماه 96)

2. کارگاه نقد روانشناسی داستان( بهمن ماه 96)

3. کارگاه نقد فمینیستی داستان (اردیبهشت 97)

4. کارگاه نقد اخلاقی(رویکرد جدید) داستان ( خرداد 97)

هر دوره در چهار جلسه پس از تشریح و تبیین مفاهیم مهم و کلیدی ، به نقد عملی می پردازد و دو رمان یا چند داستان کوتاه( به اقتضای رویکرد) به شکل کارگاهی نقد می شود.

دومین کارگاه از سلسله کارگاههای نقد داستان، به نقد روانشناسانه و مفاهیم آن می پردازد. در این کارگاه، پس از مروری بر اصول و مبانی نقد روانشناختی و بررسی انتقادی نمونه هایی موفق و ناموفق از این نقد، چند داستان به شکل عملی نقد می شود. مباحث دوره عبارت است از:

آشنایی با نقد روانشناسی، اصطلاحات و مفاهیم کلیدی و کاربردی، رویکردها، روش شناسی نقد

آسیب های نقد روانشناسی، بررسی نمونه های موفق نقد، بررسی نمونه های ناموفق و تحلیل انتقادی مقالات و کتب در این زمینه

نقد روانشناسی داستان درخت گلابی از گلی ترقی

نقد روانشناسی داستانی از هوشنگ گلشیری و بهرام صادقی

با هدف ارتقای مهارت عملی در زمینه کاربست نظریه در نقد متن ادبی

تقویت و توانمندسازی اصلاح نگرش های نادرست و آموزش و تمرین شیوه درست نقد ادبی

شرکت در این دوره برای اعضای هیات علمی، دانشجویان زبان و ادبیات فارسی و علاقمندان به ادبیات داستانی و نقد ادبی مفید است.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

تلفن مشاوره ( در ساعت اداری ) : 88624485

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (64 غربی)- پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

مرکز آموزش‌های آزاد تخصصی علوم انسانی

جلسه۱۰۹:۰۰ قبل‌ازظهر۱۲:۰۰ بعدازظهر