ترجمه فیلم و سریال از زبان فارسى به لهجه شامى و بالعکس

به نام خداوند جان و خرد

پژوهشکده زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی ترجمه فیلم و سریال از زبان فارسى به لهجه شامى و بالعکس

نظر به اهمیت ارتباط فرهنگى هنرى ایرانیان و اعراب و از دیگر سوى رشد و بالندگى هنر در ایران به ویژه در عرصه فیلم و سریال برگزارى این کارگاه ضرورى مى نماید .شایان ذکر است که نیاز فراوان به مترجمان باتجربه و زبردست در عرصه ترجمه فیلم و سریال به زبان عربى و به ویژه لهجه شامى که در سالهاى اخیر در ایران و تمامى کشورهاى عربى رواج و گسترش فراوان یافته برگزارى این دوره آموزشى را با اهمیت تر مى نماید .سریالهاى فراوانى به لهجه شامى ساخته شده و مى شود که برخى از آنها را در شبکه هاى رسانه ایران به ویژه شبکه هاى صدا و سیما شاهد بوده ایم .گفتنى است که بسیارى از کارهاى هنرى و فیلم ها و سریال ها به دلیل کمبود نیروى خبره بلاتکلیف مانده اند که این خود هم از لحاظ مادى و هم از لحاظ معنوى به سود فضاى فرهنگی دو طرف نیست از این روى این کارگاه با رویکرد تربیت و فضاسازى براى مترجمان در این عرصه به فعالیت خواهد پرداخت .

نمایش یک فیلم یا سریال ایرانى و ترجمه آن به صورت کابردى و عملى به لهجه شامى با بیان تکنیک ها و فنون و ظرایف ترجمه

و نیز در نیمه دوم این دوره یعنى در یک ساعت و نیم دوم نمایش یک فیلم به لهجه شامى و ترجمه آن به زبان فارسى با بیان تکنیک ها و ظرایف

دکتر صالح زمانى جعفرى

(دکتری زبان و ادبیات عرب)

با هدف کسب دانش و مهارت  افزون در حوزه ترجمه به لهجه شامى و بالعکس

افزایش مهارت هاى عملى در زمینه ترجمه فیلم و سریال از زبان فارسى به گویش شامى و بالعکس.

تقویت و توانمندسازی در مرور قواعد و نکته هاى نظرى در زمینه ترجمه و قابلیت پیاده سازى در میدان عمل و کاربرد

شرکت در این دوره برای دانشجویان رشته هاى زبان عربى، فارسى، مترجمان، اصحاب رسانه و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

***

sapp.ir/tamihcs