آشنایی با نسخ خطی

به نام خداوند جان و خرد

زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی فرهنگی با همکاری مرکز ادبیات فارسی و تحقیقات عرفانی دانشگاه ازاد اسلامی واحد تهران جنوب برگزار می کند:

کارگاه آموزشی

آشنایی با نسخ خطی

هر گونه آشنائی اولیه از نسخه های خطی و اسناد که غالباً حاوی مهر های گوناگون با کاربردها و اشکال متنوع می باشند؛ مستلزم خوانش و اطلاع از کاربرد مهرهای منقوش در آن هستیم بطوری که گاه این مهرها شناسنامه و برگۀ هویت آثار مکتوب بوده و نقش زیادی در احراز مالکیت ، شناختمولف وکاتب و وقفیّت و... نسخه ها و اسناد را می رسانند. علی الخصوص در اسناد دیوانی نوعی شناخت از ساختار و تشکیلات دیوانسالاری را بیان می کنند.

سرفصل و محتوای آموزشی کامل دوره :

آغاز،انجام، انجامه در نسخ خطی

نکاتی در تکنیک های بازخوانی متون خطی

انواع یادداشت ها در نسخ خطی

تقسیم بندی انواع نسخ خطی

قطع ، جلد و آرایه های نسخ خطی

سند شناسی و آشنائی اولیه با خوانش متون اسنادی

مهر در نسخ خطی و اسناد

دکتر سید محمد صادق ابراهیمیان

(پژوهشگر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران)

با هدف افزایش دانش نظری آشنائی با انواع مهر ها و کاربردهای آن در متون خطی و اسناد.

و ارتقای مهارت عملی مهارت در بازخوانی انواع مهرهاو شناخت کاربرد های مهر

آموزش علمی و نظری همراه با تمرین عملی و کارگاهی

شرکت در این دوره برای همه علاقه مندان به آثار مکتوب، دانشجویان، شاغلان در رشته های مرتبط، متصدیان موزه ها، مشاغل مربوط به میراث مکتوب و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام tam.ihcs.ac.ir

نشانی: تهران- میدان فردوسی به سمت میدان امام - خیابان تقوی (کوشک سابق) - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب - دانشکده هنر و معماری – سالن آمفی تئاتر

مرکز آموزش های آزاد تخصصی علوم انسانی

جلسه اول۰۱:۰۰ بعدازظهر۰۷:۰۰ بعدازظهر