کاربرد فناوری اطلاعات در علوم انسانی

به نام خداوند جان و خرد

گروه پژوهشی زبانشناسی نظری

پژوهشکده زبانشناسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کاربرد فناوری اطلاعات در علوم انسانی

امروزه فناوری اطلاعات جایگاه ویژه­ای در امر پژوهش دارد و توجه ویژه­ای به کاربرد آن در حوزه علوم انسانی می­شود. لازم به ذکر است که پیشتر فناوری اطلاعات به حوزه­هایی مانند زبانشناسی، بررسی ادبی و تاریخ ورود پیدا کرده ولی اکنون آماده ورود به سایر حوزه­های علوم انسانی است.

تحلیل یافته­های پژوهشی کیفی، کمّی یا ترکیبی از این دو است. در حوزه علوم انسانی، بیشتر تحلیل کیفی مورد نظر است. استفاده از فناوری اطلاعات در حوزه علوم انسانی موجب می­شود علاوه بر تحلیل کیفی، تحلیل کمّی نیز تحقق بپذیرد. تحلیل کمّی بر اساس شواهد و داده بوده و می­توان با استفاده از آن ترسیمی از آینده داشت. دادههای علوم انسانی بسیار متنوع است؛ لذا برای ورود داده­های علوم انسانی به حوزه رایانه که قابلیت پردازش دارد نیاز است ساختارمند و منظم گردد.

استفاده از رایانه جزء لاینفک این حوزه فعالیت است و کاربرد آن در پژوهش سبب می­شود علاوه بر افزایش سرعت در پردازش حجم عظیمی از اطلاعات و استخراج اطلاعات مورد نیاز، به افزایش دقت نیز منجر شود.

این درسگفتار به­طور مقدماتی به نحوه به­کارگیری فناوری اطلاعات در حوزه­هایی از علوم انسانی که توانایی رایانش و پتانسیل به­کارگیری روش­های شناخته­شده رایانشی را دارد می­پردازد.

سرفصل و محتوای آموزشی کامل دوره :

کلیات و مفاهیم اولیه درمورد بهکارگیری فناوری اطلاعات در علوم انسانی

جمع­آوری و ساماندهی داده

معرفی روش­های یادگیری با ماشین در هوش مصنوعی برای تحلیل داده (یادگیری با نظارت و بی نظارت)

دکتر مسعود قیومی

(عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی )

با هدف افزایش دانش برای جمع­آوری و ساماندهی داده­ها در رایانه و استفاده از روشهای رایانشی برای تحلیل داده

شرکت در این دوره برای دانشجویان و فارغ التحصیلان و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام tam.ihcs.ac.ir

sapp.ir/tamihcs