کارگاه آموزشی طراحی و اجرای پژوهش، با تکیه بر مطالعات قرآنی میان‌رشته‌ای

پژوهشکده مطالعات قرآنی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری انجمن ایرانی مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی طراحی و اجرای پژوهش، با تکیه بر مطالعات قرآنی میان‌رشته‌ای

دکتر هادی رهنما

پژوهشگر مطالعات قرآنی پژوهشگاه

حوزه‌هایی از دانش مانند مطالعات قرآنی که روش‌شناسی خود را از دانش‌هایی دیگر چون تاریخ، زبان‌شناسی، مطالعات ادبی و جز اینها می‌گیرند، در فرآیند پژوهش با مسائل و چالش‌هایی مضاعف روبه‌رو هستند. از یک‌سو مسئله فهم درست روش وام گرفته شده مطرح است و از سوی دیگر مسائل مرتبط با پیاده‌سازی و پیشبرد درست روش در فرآیند تحقیق. روشن است که این فرآیند رفت و برگشت به دانش‌های مبدأ و متن قرآن کریم، نیاز به کنترل هوشمندانه فرآیند تحقیق و شناخت بزنگاه‌ها و آسیب‌های محتمل را دوچندان می‌کند.

این واقعیت را اگر در کنار ضعف جدی آموزش روش تحقیق در نظام دانشگاهی رشته علوم قرآن و حدیث و سطح توانایی‌های محققان جوان حوزه مطالعات قرآنی ببینیم، ضرورت چاره‌جویی و تلاش پیوسته در جهت اصلاح این وضعیت آشکار خواهد شد. روشن است که در این میان، چشم امید به مؤسساتی مانند پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی که جایگاه و کارنامه مقبولی در امر پژوهش دارند، بیش از دیگر بخش‌های نظام آموزشی-پژوهشی کشور است.

دریافت موضوع پژوهش

انتخاب روش و مسئله‌مندسازی

گردآوری اطلاعات و طراحی مسیر پژوهش

اجرا و تدوین پژوهش

(شرکت کنندگان می‌توانند موضوعات پیشنهادی خود را تا تاریخ 12 تیرماه به آدرس quran.gp@gmail.com  ارسال نمایند تا در برنامه‌ریزی محتوای کارگاه مورد استفاده قرار گیرد.)

با هدف ارتقای مهارت عملی در فرآیند یافتن و پرودن مسئله

شرکت در این دوره برای دانشجویان رشته علوم قرآن و حدیث  و کلیه علاقمندان به پژوهش در حوزه علوم دینی مفید است.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

زمان برگزاری : روز یکشنبه و دوشنبه، ساعت 9 تا 13       تاریخ برگزاری : 18 و 19 تیرماه 96

هزینه ثبت نام: 1/000/000 ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان، همکاران و ثبت نام کنندگان گروهی : 800/000 ریال

دانشجویان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و و اعضا انجمن ایرانی مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی: 500/000 ریال

شماره کارت مرکز: 6104337872100563  به نام درآمدهای اختصاصی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

***

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی http://www.ihcs.ac.ir/Pages/Features/Home.aspx?wid=162   مراجعه کنند.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : 88624485 سرکار خانم عبدالهی

مکان : دانشگاه شهید بهشتی تهران - دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر