برگزاری هفدهمین جلسه نشست هم اندیشی کتاب نظم جهانی
هفدهمین نشست هماندیشی نظم جهانی به تاریخ ۳/۹/۱۳۹۸ در پژوهشکده اندیشه سیاسی برگزار گردید.
موضوع این نشست بررسی فصل چهارم کتاب نظم جهانی با عنوان «ایالات متحده و ایران: رویکردهایی به نظم» بود.
کسینجر با تعجب از رویکرد ایران به رخدادهای منطقهای و جهانی خصوصاً رهبری جمهوری اسلامی، یاد میکند. کسینجر با تمرکز برموضوع و عنوان «بهار عربی» به بیان مقطع رهبر معظم انقلاب میپردازد و اینگونه بیان میکند که:
«در هر منطقه دیگری، چنین اظهاراتی بهعنوان یک چالش عمده انقلابی تلقی میشد: چهرهای دین مدار، برخوردار از سیطره مادی و معنوی، در کشوری با اهمیت فراوان، پروژه پیریزی نظم جهانی جایگزینی را پیگیری میکرد که در تضاد با نظم مغلی بود. رهبر ایران اظهار میداشت که اصول جهان شمول دینی (و نه علایق ملی یا اینترناسیونالیسم لیبرال) در دنیای جدیدی حکم فرما خواهد بود که طبق پیشگویی وی در آینده شکل خواهد گرفت.»
در ادامه وی اینگونه تحلیل میکند که اگر چنین اظهاراتی از سوی رهبری آسیابی یا اروپایی ابراز میشدند، آنها را بهعنوان یک چالش تکان دهنده جهانی تعبیر و تفسیر میکردند. امّا سیوپنج سال تکرار سبب شده تا جهان به افراطگرایی نهفته در این تمایلات و اقدامات وابسته به آنها خو بگیرد.
بنابر تحلیل آیتا... خامنهای بازگشت مجدد هوشیاری اسلامی دروازههای بر سوی انقلابی دینی میگشاید، سرانجام برتأثیر سلطهجویانه ایالات متحده و متحدانش فائق میآید و به سه قرن برتریطلبی غرب پایان میدهد.
نظر شما :