شانزدهمین نشست بررسی کتاب نظم جهانی ؛ امکان افول دولت ها در خاورمیانه ؟
شانزدهمین نشست هماندیشی نظم جهانی به تاریخ ۱۹/۹/۱۳۹۸ و با حضور اعضای محترم هیأت علمی پژوهشکده و اندیشمندان مدعو برگزار گردید.
اهم موضوعات مطرح در نشست:
۱ـ تمرکز بر موضوع پدیدارشناسی از میان موضوعات روش پژوهش کیفی و ارائه گزارشی در این خصوص توسط دکتر مبلّغی از محورهای بحث و بررسی نشست روز سهشنبه بود (لازم به ذکر است این مبحث در ادامه مباحث نشست هفته پیش از آن و در ادامه گزارش دکتر سید حسین حسینی در این خصوص مطرح گردید)
۲ـ تحلیل و بررسی آخرین عنوان از فصل سوم کتاب نظم جهانی هنری کسینجر تحت عنوان «افول دولت»
هنری کسینجر در این بخش با اشاره به مقالهای تحت عنوان «آنارشی طبیعی جدید: حکومت غیرمتعارف و کارنامه قرن ۲۱» به ایجاد روند شومی از افول دولتها و بیدولتی در برخی کشورهای آفریقای مرکزی و غربی نظیر سودان، سومالی، مالی، نیجریه و نیز برخی کشورهای غرب آسیا نظیر سوریه، عراق، افغانستان، پاکستان، غزه، لبنان، اشاره میکند و ادعای او این است که بخش اعظم سرزمینها و جمعیت جهان عملاً در حال خروج از نظام دولت محور بینالمللی است.
او که وجود دولتهای مستقل را رکن پایهای نظم وستفالی برمیشمرد معتقد است که نیازمند همکاری همه قدرتهای بزرگ برای حفظ نظم و جلوگیری از خطر هرج و مرج در منطقه پرآشوب خاورمیانه هستیم. و نهایتاً اینگونه بیان میدارد که: «جهان در انتظار ایجاد یک نظم منطقهای جدید بهدست آمریکا و دیگر کشورهایی است که در جایگاه نگرشی جهانی هستند».
نظر شما :